Massages4all

Erotische massage

Erotische massage is een sensuele massage met als doel om tot een erotisch einde te komen.

Erotische massage is het gebruik van massagetechnieken voor een erotisch einde. De massage wordt op grote schaal bedreven door paren als onderdeel van het vrijen. De erotische zones van het lichaam, zoals het gebied rond de lies en de intieme delen van het lichaam, die normaal gesproken bij een therapeutische massage niet worden aangeraakt, zal bij een erotische massage wel worden aangeraakt voor de seksuele opwinding.

Het aandachtspunt bij een erotische massage zal afhangen van het geslacht van de ontvanger en de masseur. Als de ontvanger een vrouw is zal het concentratiegebied de borsten en het schaambeen zijn. In geval van een mannelijke ontvanger dan zal de concentratie bij het geslachtsorgaan zijn. Echter, in beide gevallen kan voor sommigen ook een anale massage een keuze zijn.

Massage als sekstherapie

Erotische massage kan worden gebruikt als een sekstherapie, dat wil zeggen, als middel ter stimulering van het libido, of het vergroten van het vermogen van een persoon om positief te reageren op sensuele stimulans. In sommige gevallen kan de massage een vorm van voorspel zijn zonder seksuele bevrediging, bedoeld om de aandacht van de gevoeligheid. In andere gevallen kan de massage worden gebruikt om mannen te helpen bij kwesties van vroegtijdige ejaculatie. Hierbij leert de ontvanger om de spiermassa van de bekken te ontspannen en dus het verlengen van opwinding.

Erotische massage wordt ook aangeboden als een dienst bij andere massages zoals tantra massage (bekend als de 'happy end'). In dit geval kan de massage ook worden beschouwd als een vorm van sekstherapie. Het is dan een vorm van seksuele massage welke eindigt met een orgasme door middel van wederzijdse mastrubatie, orale seks of zelfs seksuele gemeenschap.

Massages