Massages4all

Chinese massage

Chinese massage is een effectieve en uitgebreide massage met 5 behandelings componenten.

Chinese massage is een oude traditie die deel uitmaakt van de traditionele Chinese geneeskunde. Deze effectieve en uitgebreide massage is ook nauw verbonden met kruidengeneeskunde, acupunctuur en acupressuur.

5 soorten behandelingen

Chinese massage omvat 5 met elkaar samenhangende en elkaar overlappende behandelings componenten.

 1. Anmo (druk en wrijf)
  Chinese massage voor verjonging en onderhoud van gezondheid.
 2. Tuina (duwen en inzien)
  Geavanceerde medische massage gebruikt voor de behandeling van gewonden, gewrichts- en spierproblemen en interne aandoeningen.
 3. Infant Tuina
  Chinese massage voor baby's en jonge kinderen. Dit verschilt naar de standaard behandeling.
 4. Dian Xue (onder druk)
  Gebruik van eenvoudige druk technieken vergelijkbaar met acupressuur.
 5. Wai Qi Liao Fa, zouten met externe qi (energie)
  Healing met rechtstreekse uitzending door qigong meesters met vele jaren van opleiding en strenge discipline.

Centraal in alle componenten bestaat het idee dat Chinese massage van invloed is op het fysieke lichaam met het Qi lichaam (netwerk van energie) en het geestelijke lichaam (emoties, gedachten en spirituele zintuigen). Chinese massage richt zich voornamelijk op acupoints (acupunctuur) wanneer Qi zich verzamelt en gemakkelijk kan worden gemanipuleerd. Verschillende massagetechnieken om Qi en bloed te activeren en te reguleren, maar ook ter bevordering van ontspanning, het verhogen van flexibiliteit en het rekken van de gewrichten.

Doelstellingen

Sinds pijn wordt beschouwd als een gebrek aan vrije stroom van Qi en bloed leidt de Chinese massage tot verplaatsing en wordt dan ook beschouwd als doeltreffend voor behandeling van pijn.

Anmo massage is voor ontspanning heeft tot doel een evenwichtige volledige lichamelijke behandeling. Een sessie mag maximaal 2 uur duren en is een zeer diepe ervaring.

Tuina massage is voor specifieke gezondheidsproblemen en is gebaseerd op de beginselen van de behandeling, specifieke technieken worden gecombineerd voor de behandeling van de klacht en de presentatie van de onderliggende patroon.

Massages